Death Angel & Dew Scented, December 2nd, Wien, Austria

Death Angel & Dew Scented, December 2nd, Szene Wien, Austria

Ameriska skupina Death Angel, predstavniki udarnega trash metala, bodo decembra skupaj s skupino Dew Scented nastopili v klubu Szene na Dunaju, Avstrija.

Nemski trash metalci Dew Scented so na metal sceni ze dolgo, zelo dolgo pravzaprav. Skupaj so ze od leta 1992 in izdali so skupaj osem studijskih albumov. Kot zanimivost lahko omenim, da se prav vsak njihov studio album zacne s crko “I”.
Edini prvotni clan skupine, ki je z njo ze od vsega zacetka, je pevec Leif Jensen, trenutno skupino sestavljajo se stirje clani: Marvin Vriesde in Rory Hansen na kitari, basist Joost van der Graaf in bobnar Koen Herfst.

Z njihovega zadnjega albuma Insurgent, Confronting Entropy.

Skupina Death Angel je ena izmed tistih, ki je svoje ustvarjanje vmes prekinila za nekaj let. Za nastanek skupine stejejo letnico 1982 in skupaj so ostali do leta 1991. Razpadu skupine je botrovala prometna nesreca njihovega tour bus-a, ko so nastopali kupaj z Act III; bobnar je bil zelo tezko poskodovan in je potreboval vec kot leto dni da se je popolnoma opomogel. Skupina si je vzela kar desetletni premor in se ponovno zdruzili pod istim imenom leta 2001. Skupaj so izdali sest studijskih albumov, novega pa lahko po napovedih pricakujemo v oktobru tega leta.

Skupaj z Dew Scented tvori skupina dober trash metal event, ki se ga ne splaca zamuditi.

Photo credit_DewScented FB page

Tagged with:

Leave a Reply