Behemoth & Cradle Of Filth, February 21th, 2014 @Wien, Austria

 February 21st, 2014 @Planet.tt Bank Austria Halle Gasometer, Wien, Austria

Behemoth, death metalci iz Poljske, ustanovljeni leta 1991, so svojo kariero zaceli kot tradicionalni black metalci, ki so se kasneje pod vplivom tekstov vokalista Nergala preusmerili v bolj okultno tematiko. Veljajo za zelo pomemben faktor v vzpostavljanju poljskega extreme metal undergrounda. Ceprav se nekateri trudijo z oznakami in uvrscanjem skupine v death metal, black metal, trash metal, se je vokalist Nergal odzval, da pravzaprav niti ne zeli zanrske oznake skupine.

Skupino sestavljajo vokalist in kitarist Adam “Nergal” Darski, bobnar Zbigniew “Inferno” Prominski, basist Tomasz “Orion” Wróblewski in kitarist Patryk “Seth” Sztyber. Skupina se je soocila z velikimi tezavami v letu 2010, ko su pevcu Nergalu diagnosticirali levkemijo. Po uspesni presaditvi kostnega mozga, so se v lanskem letu pocasi vrnili k svojemu ustvarjanju. Maja leta 2013 so tudi napovedali izid njihovega desetega studijskega albuma, The Satanist, ki ga pricakujemo februarja 2014.

Behemoth
Photo Credit_Behemoth FB page

Angleski extreme metalci Cradle of Filth so zaceli s svojim ustvarjanjem leta 1911. Ceprav so zaceli kot klasicni black metalci, so scasoma svoj glasbeni stil usmerili bolj v zanr gothic metala, symphonic black metala in extreme metala. Besedila vsebinsko crpajo navdih v gotski literaturi, poeziji in mitologiji. Skupino sestavljajo vokalist Dani Filth, kitarista Paul Allender in Jamces Mcllroy, basist Daniel Firth in bobnar Martin Skaroupka. Na zivih nastopih jih kot vokalistka spremlja tudi Lindsay Schoolcraft.

Deseti studijski album skupine, The manticore and Other horrors so izdali v letu 2012.

Cradle of Filth
Photo Credit_Cradle of Filth FB page

Njihova skupna evropska turneja se bo zacela februarja v Munchenu, Nemcija. 21.februarja bodo nastopili skupaj s skupinama Solitude in Svarttjern v Planet TT Gasometter na Dunaju.

Tagged with:

Leave a Reply