Brit Floyd zopet v Ljubljani

V sklopu svoje evropske turneje Europe 2013, ki je datumsko zapolnjena do zadnjega koticka, so se po lanskem uspesnem nastopu v Ljubljano vrnili britanski Brit Floyd.

Skupina Brit Floyd je svoj svetovni Pink Floyd tribute pohod zacela v Angliji, natancneje v Liverpoolu, leta 2011. Skupino sestavlja trinajst clanov, ki so glasbeno in instrumentalno odlicno podkovani. Kot celota suvereno poskrbijo, da je nastop na odru avtenticen in tudi glasbeno vrhunsko izveden. V Ljubljani so se v solidno napolnjeni mali dvorani Hale Tivoli predstavili s showom “P-U-L-S-E 2013, The Pink Floyd Ultimate Light & Sound Experience”, ki je ponudil vse od nastetega.

Brit_Floyd-07

Konceptualno in scensko je inspiracijo za nastop skupina crpala iz enega najuspesnejsih albumov skupine Pink Floyd, “Division Bell Tour” iz leta 1994. Nezamenljiva animacija, ki jo mnogi poznajo iz nastopov skupine Pink Floyd, je vodila publiko skoz nabor albumov; “Wish You Were Here”, “Animals”, “The Wall”, “The Division Bell” in tudi album “The Dark Side of The Moon”, ki je po mnenju kritikov skupino najbolj zaznamoval.

Mnogi obiskovalci so se med nastopom skupine, se posebej med skladbami kot so “Money”, “Time”, “High Hopes”, “Wish you were here”, “Shine on you crazy diamond” in “Another brick in the wall” z mislimi in dozivetji vrnili v najbolj uspesna leta skupine Pink Floyd. In ce nekaj takega uspe tribute skupini, potem je njihov namen dosezen in uspeh zagotovljen.

Poleg obozevalcev so tudi mnogi glasbeni kritiki mnenja, da je skupina Brit Floyd najboljsa tribute Pink Floyd zasedba na svetu. In glede na vtis obiskovalcev koncerta, bi se tudi slovenska publika s tem strinjala. Tri ure odlicne glasbe, s krajsim odmorom, je zadovoljil publiko v celoti.

Ce pod vse skupaj potegnemo crto in se z zavedanjem, da originala na zalost ne bomo mogli vec videti na koncertnih odrih, odpravimo na ogled koncerta skupine Brit Floyd, ne moremo zgresiti. Dozivetje tega koncerta pravzaprav se najbolje povzame stavek enega od obiskovalcev po koncertu samem, ki je imel priloznost videti tudi original daljnega leta 1987: “Boljsi so samo se Pink Floyd”.

Photo credit_Drago Cigon@Captured Area
© Uranian Willy.

Tagged with:

Leave a Reply