Bullet for My Valentine, February 15th, 2014 @Wien, Austria

 February 15th, 2014 @Planet.tt Bank Austria Halle Gasometer, Wien, Austria

Britanski heavy metalci Bullet for My Valentine, ki so predvsem med mlajso publiko v zadnjih nekaj letih izjemno priljubljeni, bodo v sredini februarja koncentrirali na avstrijskem Dunaju.

Za zacetek skupine Bullet for My Valentine stejejo letnico 1998, ceprav je skupina takrat obstaja pod imenom Jeff Killed John in je preigravala predvsem skladbe skupin Metallica in Nirvana. Skupina se je reformirala v zasedbi Matthew Tuck (vokali, ritem kitara), Michael Paget (kitara, back vokal), Jason James (bas kitara, back vokal) in Michael Thomas na bobnih in prevzela ime Bullet for My Valentine.

Njihov debitantski album, The Posion, je bil izdan oktobra leta 2005 v UK in na Valentinovo, 14.februarja 2006 v ZDA. Nekaj svoje prepoznavnosti so pridobili tudi s koncertno turnejo po ZDA skupaj z Rob Zombie.

Skupina je prodala samo v ZDA vec kot milijon albumov in vec kot 3 milijone po celem svetu in je s tem ena izmed najuspesnejsih britanskih heavy metal skupin nasploh. Svoj zadnji izdelek, skladbo “Raising hell” so predstavili novembra lanskega leta.

BFMV
Photo Credit_Bullet for My Valentine FB page

Na Dunaju se bodo predstavili skupaj s skupinama Callejon in Cold Rain. Za vse tiste, ki jim Dunaj ni predalec, vsekakor vredno ogleda.

Leave a Reply