The Sisters of Mercy @Posthof, Linz!

Legendarni britanski band The Sisters of Mercy prihaja v avstrijski Linz!

14.maja se bodo v simpaticnem klubu Posthof v avstrijskem Linzu publiki predstavili legendarni Sisters of Mercy. Band The Sisters of Mercy sta daljnega leta 1977 v angleskem Leedsu ustanovila Gary Marx and Andrew Eldritch. Po zacetni menjavi na instrumentih, se je Craig Adams ustalil na basu, medtem ko je Andrew Eldritcha, ki je sodeloval kot bobnar, zamenjal “drum machine”, ki sta ga krstila pod imenom “Doktor Avalanche”, sam pa se je posvetil pisanju besedil, programiranju “Doktor Avalanchea” in produciranju skladb.
Ker se nihce prav zares ni ukvarjal s tocnim datumom nastanka skupine, je skupina skupaj z obozevalci za obletnico “posvojila” datum 16.februarja, 1981, ko je skupina v nastopila v Vanbrugh Collegeu, York, ki je bil hkrati tudi drugi nastop skupine v tej zasedbi.

Andrew_Eldritch2009
Photo_credit wikipedia.org & wall.alphacoders.com

Skupino je spremljalo turbuletno obdobje, ki so ga zazanamovali razlicni dogodki, menjave clanov, sodelovanje z razlicnimi glasbeniki. V letu 2006 je skupina nastopila na turneji po Severni Ameriki in Evropi z novim kitaristom, Benom Christom. Z vec kot 70 nastopi je bila to njihova najdaljsa turneja v vec kot petnajstih letih. Severni Ameriki in celotni Evropi je sledila tudi Juzna Amerika, Izrael, Libanon itd.

V letu 2011 je skupina praznovala svojo trideseto obletnico nastopanja z nastopanjem po Evropi, Japonski, Avstraliji in Novi Zelandiji.

“We’re professional entertainers. You give us money, we entertain you.” by Sisters of Mercy.

Ne zgodi se ravno pogosto, da se ime kot je The Sisters of Mercy pojavi tako blizu Slovenije. Poleg nastopa v Linzu, bodo 18.maja nastopili tudi na Dunaju. Vsekakor vredno obiska.

Tagged with:

Leave a Reply