Tarja @Arena Wien, Austria

October 27th, 2013@ Arena Wien, Austria

Tarja Turunen will be returning to Austria for her Tour 2013 concert, that will be held in Arena Wien on 27th of October, 2013. Tickets are available here.

Tarje Turunen se bodo mnogi spomnili kot glavne vokalistke skupine Nightwish, kjer je s svojim sopranom, ki se razteza kar cez tri oktave, poskrbela za preboj skupine in ji prinesla svetovno slavo. Tarja in skupina Nightwish sta se zaradi “osebnih razlogov” razsli v letu 2005 in Tarja se je podala na solo kariero. Pravzaprav lahko enostavno tudi napisemo, da se skupina Nightwish po odhodu Tarje nikoli vec ni priblizala uspehom, ki jih je dosegala za casa, ko je bila Tarja njena clanica.

Tarja. photo credit_http://www.tarjaturunen.com
Tarja. photo credit_http://www.tarjaturunen.com

 

Ceprav je Tarja v prvi vrsti odlicna vokalistka in se zadrzuje v zvrsteh symphonic heavy rock-a, svojega ustvarjanja ne omejuje zgolj na petje in niti ne zgolj na zvrst. Albumu Harus, ki je mimogrede dozivel odlicen uspeh, bo sledil prvi klasicni Tarjin studijski album sploh. Pripravljajo pa se tudi na snemanje spektakularnega showa Beauty and the Beat. Svoje obozevalce pa je gotovo razveselila tudi z novico, da bo studijskemu albumu iz leta 2010 What Lies Beneath napovedano v septembru 2013 sledil tudi nov album, ki naj bi slednjega le se dopolnil. Napovedani album je s svojo roko glasbeno in studijsko obogatil Tim Palmer, ki sodeluje med drugim tudi s skupinama U2 in Pearl Jam, in ki bo po napovedih dosegel nov mejnik v Tarjinem symphonic heavy rock zanru.

Tarja se bo v sklopu svoje turneje Colours In The Road 2013 – 2014 vrnila tudi v naso blizino; konkretneje v Avstrijo, na Dunaj, kjer bo 27.oktobra 2013 nastopila v Areni Wien.

Tagged with:

Leave a Reply