Amon Amarth @Gasometer, Wien, Austria

Amon Amarth, November 25th @Planet TT, Gasometer, Wien, Austria

Legendarni Amon Amarth, ki neutrudno koncentrirajo po vseh vecjih evropskih festivalih, so skupina, ki je ni potrebno posebej predstavljati. Melodicni death viking metalci iz Svedske, pocnejo to ze dobrih dvajset let. Mnogi morda ne vedo, da ime Amon Amarth izhaja iz knjige Middle Earth J.R.R.Tolkiena (vsi pa poznate njegove Lords of the Ring). Skoraj vsa njihova besedila izhajajo ali pa se navezujejo iz vikinske mitologije in zgodovine. Tudi njihov nastop je vedno taksen; veliko ognja, veliko piva in impozantna predstava. Skupino sestavljajo vokalist Johan Hegg, kitarista Olavi Mikkonen in Johan Söderberg, basist Ted Lundström in bobnar Fredrik Andersson.

Svoj zadnji, deveti album Deceiver of the gods so izdali letos.

Amon Amarth
Photo credit_Amon Amarth FB page

Album ima zanimivo naslovnico, ki so jo clani skupine opremili z razlago, da predstavlja Ragnarök in zadnjo borbo med   bogovi Æsir in Loki, skupaj z army of dead.

Ceprav je skupina ze gostovala v Sloveniji, si je njihov nastop novembra na Dunaju zagotovo vredno ogledati. Nastopili bodo skupaj s skupinama Hell in legendarnimi britanskimi extreme metalci Carcass.

 

 

 

Tagged with:

Leave a Reply