Carcass & Amon Amarth @Wien, Austria

25th November, 2013 @Gasometer TT, Wien, Austria

Svedski melodic death metalci Amon Amarth, ki neutrudno koncentrirajo po vseh vecjih evropskih festivalih, so se predstavili na Dunaju skupaj s skupino Carcass. Carcass

Mnogi morda ne vedo, da ime Amon Amarth izhaja iz knjige Middle Earth J.R.R.Tolkiena (vsi pa poznate njegove The Lord of the Rings). Skoraj vsa njihova besedila izhajajo ali pa se navezujejo iz vikinske mitologije in zgodovine. Tudi njihov nastop je vedno taksen; veliko ognja, veliko piva in impozantna predstava. In prav taksen je bil tudi njihov nastop vceraj.

Amon Amarth

Vecer je otvorila britanska extreme metal zasedba Carcass. Skupina, katere zacetki segajo v leto 1985 in ki je po razpadu v letu 1995 ponovno zdruzila moci sele v leto 2007 je s svojim nastopom dokazala, zakaj so v metal svetu tako zelo popularni. Poleg novega albuma Surgical Steel iz leta 2012 so predstavili tudi nekaj svojih starejsih skladb, ki so publiko dodobra pripravili in ogreli za zvezde vecera.

Carcass

Amon Amarth. Skupino sestavljajo vokalist Johan Hegg, kitarista Olavi Mikkonen in Johan Söderberg, basist Ted Lundström in bobnar Fredrik Andersson. Ozadje na odru je prikazovalo naslovnico njihovega zadnjega albuma – Deceiver of the Gods in predstavlja Ragnarök in zadnjo borbo med  bogovoma Æsir in Loki, skupaj z army of dead.

Amon Amarth

 

Publika se je prvic dodobra prepustila Johanovemu skandiranju in vsesplosnemu rajanju prav ob drugi skladbi – Deceiver of the Gods. Ceprav so predstavili kar nekaj skladb iz svojega novega albuma, je publika najbolj ocitno uzivala prav ob starejsih skladbah. Runes to my memory je bila ena takih. Amon Amarth

Nastop so opravili suvereno in z odliko; kdor je prisel po obilo zabave in enkratno viking metal izkusnjo jo je brez dvoma dobil. Zadovoljni obrazi obiskovalcev so temu vsekakor pritrdili.

 

Tagged with:

Leave a Reply