Dark Tranquillity @Orpheum, Graz, Austria

November 29th, 2013 @Orpheum, Graz

Pionirji melodic death metala, Dark Tranquillity (Gothenburg, Sweden), bodo svojim obozevalcem, ki jih ni malo, posvetili World Construct tour 2013/2014. Koncertni napovednik turneje je izredno obsezen, zato je obisk koncerta seveda nujen. V novembru 2013 se bodo obcinstvu v Grazu (Orpheum), Avstrijapredstavili skupaj s skupino Tristania.

Norveska skupina Tristania se uvrsca v zanr symphonic gothic metala, v katerem se cuti vpliv death/doom metal zanra. Nastala je leta 1995, do dandanes pa je izdala sedem studijskih albumov; zadnjega Darkest white prav letos.

Tristania
Photo credit_Tristania FB page

Skupine Dark Tranquillity, ki je na sceni prisotna ze od leta 1989, pravzaprav ni potrebno posebej predstavljati. Glavni vokalist Mikael Stanne (tudi kitara) je stalnica zasedbe; trenutno skupino sestavljajo se kitarista Martin Henriksson in Niklas Sundin, bobnar Anders Jivarp in Martin Brändström na klaviaturah.

DT 2013
Photo credit_DT FB Page

Od skupno desetih albumov, kolikor jih je skupina izdala skozi svojo glasbeno zgodovino, je trenutno najbolj “svez” album z naslovom Construct, izdan letos.

Tagged with:

Leave a Reply