Exit Festival 2014, Novi Sad, Serbia

V Novi Sad, na Petrovaradinsko trdnjavo tik ob reko Donavo se poleti vraca Exit Festival. Eden najvecjih evropskih festivalov, ki je od glavnega mesta Srbije, Beograda, oddaljen slabih 100 kilometrov, bo letos obiskalo kar nekaj znanih imen, ki se bodo zvrstili na razlicnih odrih, ki jih ponuja Exit Festival. Exit
Photo credit_Exit Festival FB page

Poleg Damona Albarna, bodo nastopili se Gloria Gaynor, Afrojack vs.Quintino, Carl Cox, Rudimental Live, Skrillex, Asian Dub Foundation in drugi.

Exit festival ponuja poleg vecjih odrov (Main Stage, Dance Arena, Fusion Stage, Reggae Stage, Happy Novi Sad Stage in ostalih), tudi manjse odre, ki so ponavadi zapolnjeni do zadnjega koticka. Kapaciteta najvecjega, Main Stagea je 25000 obiskovalcev, medtem ko lahko Dance Arena (druga po velikosti) sprejme okoli 20000 obiskovalcev.

Exit
Photo credit_Exit Festival FB page

V letu 2014 je festival odnesev tudi naziv ‘Best Major European festival in 2013’ na EU Festival Awards 2014, kar le prica o njegovi kvaliteti in predvsem o zadovoljni publiki.

Organizatorji Exit Festivala, so kot uvod v Exit Adventure pripravili Rock@Exit, 11.6. z headlinerji Queens of the Stone Age, ki bodo obiskovalce popeljali v Petrovaradinsko trdnjavo na Exit Festival, ki bo uradno potekal od 10-13. julija 2014. Poleg Queens of the Stone age bodo nastopili tudi Partibrejkers, Eyesburn, Ritam Nereda in skupina Repetitor.

Festivalu bo sledil Sea & Dance festival, od 15.-17.julija, na plazi Jaz v blizini Budve v Crni Gori. Organizator je poskrbel za presenecenje, saj bo headliner ena od legend funk scene – Jamiroquai.
Exit
Photo credit_Exit Festival FB page

Prodaja festivalskih vstopnic in paketov je ze v polnem teku, zato si jih vsi, ki si zelite zagotoviti odlicnih nekaj dni pravega “zuranja” ob obilici isto mislecih obiskovalcev, v pravem poletnem vzdusju, le kupite pravocasno. Uradna stran festivala: http://www.exitfest.org.

Tagged with:

Leave a Reply