Hatebreed & Napalm Death, February 24th, 2014 @Linz, Austria

 February 24th, 2014 @Posthof, Linz, Austria

Skupina Hatebreed je bila ustanovljena leta 1994 v Connecticutu, USA. Uvrscajo jih v metalcore zanr, ki se mesa z zvoki trasha in hardcore punka. Skupino sestavljajo vokalist Jamey Jasta, basist Chris Beattie, kitarista Wayne Lozinak in Frank Novinec ter bobnar Matt Byrne.
Skupina je crpala navdih za svoje ustvarjanje pri izvajalcih kot so Metallica, Pantera, Sepultura, Suicidal Tendencies, Celtic Frost, Misfits, Entombed, Mercyful Fate itd.

Kot zanimivost, skupina ze zelo dolgo sponzorira borca UFC z imenom Chris Camozzi. Zaradi napacnih povezav skupine, ki so jo oznacili kot white power band, je moral Chris Camozzi med tekmovanjem zakriti vse Hatebreed logotipe, ki jih je nosil (logotip na majici itd.), s crnim trakom.
Svoj sesti studijski album, The Divinity of Purpose, so izdali januarja leta 2013. Naslovnico albuma je izdelal Eliran Kantor (Testament, Sodom).
Hatebreed
Photo Credit_Hatebreed FB Page

V avstrijskem Linzu bodo 24.februarja nastopili skupaj z legendarnimi britanci Napalm Death, ki skupaj ustvarjajo ze od leta 1981. Vokalist Mark “Barney” Greenway, basist Shane Embury, kitarist Mitch Harris in bobnar Danny Herrera so stalnice skupine. Svoj zadnji studijski album Utilitarian so izdali v letu 2012.
Skupina Napalm Death je poznana tudi po svoji clovekoljubni dejavnosti Med zadnjim obiskom Poljske so se zavzeli za resevanje problematike zapuscenih psov “Heavy music for the better life of animals in Poland”, ki je dozivela velik odziv. Vec si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/officialnapalmdeath/posts/10153652513715542. Kudos.

Tagged with:

Leave a Reply