Iced Earth & Volbeat @Hohenems, Avstrija

16th November, 2013 @Eventcenter Hohenems, Avstrija

Danska zasedba Volbeat, ki jo nekateri uvrscajo v nedolocljivi zanr “elvis-heavy-metal”-a, se je po ameriskem delu turneje vrnila na staro celino, na domaca, evropska koncertna prizorisca. 16 novembra so se predstavili skupaj s skupino Iced Earth v avstrijskem Hohenemsu.

Koncertno prizorisce v blizini stirih evropskih drzav zagotovo ni bilo izbrano nakljucno. V razprodani dvorani Eventcentra Hohenems smo lahko srecali obozevalce skupine tako iz Italije, kot tudi iz Svice, Lichtensteina in seveda Avstrije. Pisana mnozica, ki je prisla videti in slisati z enim namenom – skupino Volbeat.

Uvodni otvoritveni takti so pripadli skupini Teenage Bottlerocket, punk rock skupini iz Wyominga, USA. Sledila je ameriska power metal skupina Iced Earth, ki je publiko dodobra pripravila na zvezde vecera, skupino Volbeat.

Iced Earth

Skupini Volbeat, ki je na prizoriscih ze od leta 2001 v zasedbi Michael Poulsen (vokal in ritem kitara), Anders Kjølholm (bas kitara, back vokal) in bobnar Jon Larsen, se je februarja letos pridruzil se kitarist Rob Caggiano, ki se ga bodo metalski navdusenci bolj spomnili kot kitarista v skupini Anthrax.

Koncert je skupina Volbeat zacela z nekaj takti tipicnega glasbila benjo.

Volbeat

Ko je padla zavesa in ko je publika zaslisala uvodne ritme skladbe Doc Holiday, se je zacelo vsesplosno navdusenje, ki je trajalo dobri dve uri. Edina moteca crna pika publiki in deloma tudi organizatorjem je kozarec pijace, ki je izpod odra priletel naravnost v obraz pevca skupine Michaela Poulsena. Ali so disidenta kasneje nasli, ne vemo. Vsekakor pa je koncert na nas naredil izreden vtis. Dobra organizacija brez posebnih izgredov in dobro ozvocenje v dvorani, ki sicer namensko ni koncertna, je poskrbelo za enkratno dozivetje.

Volbeat

Vsi, ki ste mogoce v dilemi, ali je skupina vredna ogleda v zivo – odgovor je da.

Leave a Reply