London Tattoo Convention 2013. The beauty and the beast.

Najvecji mojstri tetoviranja v Londonu

V Londonu, natancneje v Tobaco Docku, se je od 27.do 29.septembra odvijala najvecja tattoo konvencija na svetu, z uradnim imenom London Tattoo Convention. Ze deveta po vrsti.
Tobacco Dock je impresivno poslopje. Zgrajeno okoli leta 1811 je prvotno sluzilo kot skladisce tobaka, ki so ga uvozili v Veliko Britanijo. Danes je stavba pod spomeniskim varstvom, kar pomeni da brez soglasja oblasti ni dovoljeno nikakrsno poseganje v zunanjost ali notranjost zgradbe. Za samo poslopje so bili ze nekajkrat pripravljeni razlicni nacrti spremembe namembnosti v trgovsko sredisce, luksuzni stanovanjski kompleks, hotel, vendar dandanes poslopje, z izjemo razlicnih prireditev, ki jih prirejajo v poslopju, sameva. Kot zanimivost – Tobacco Dock je v privatni lasti; lastnik je investicijsko podjetje iz Kuvajta, Messila house.

IMGP0095
© Uranian Willy.

S svojo masivno notranjostjo in pristno anglesko zunanjostjo je bil Tobacco Dock ze devetic prizorisce Londonske tattoo konvencije. Ze prvi dan nas je ob otvoritvi pricakala dolga vrsta obiskovalcev, ki so cakali na vstop na prizorisce. In imeli so kaj videti. Poleg kar vec kot tristo sodelujocih mojstrov tetoviranja iz celega sveta, je konvencija postregla tudi z bogatim spremljevalnim programom, ki se je odvijal na dveh odrih in pestro mnozico obiskovalcev.  Medtem ko se je, predvsem moski del obiskovalcev, navduseval nad performansi skupine Fuel Girls, umetnice Cervene Fox,  Janet Fischietto, Elegy Ellem in ostalih, so si sledili na razlicnih prizoriscih znotraj Tobacco Docka tudi ostali dogodki; promocija Tattoo Energy koledarja s tattoo modelom Cleo Wattenström, razlicne razstave, tekmovanje za Miss Pinup UK 2013,… Mnozico pred poslopjem je s svojim spektakularnim ognjenim programom veckrat dnevno zabaval tudi Simon Chainey, mlajsi del obiskovalcev pa je s svojim laserskim sovom in ostalimi posebnimi efekti navdusil stalni gost Londonske tattoo konvencije, Predatron.

IMGP0120
© Uranian Willy.

Poskrbljeno pa je bilo tudi za glasbeno zabavo. V delu Tobacco Docka, imenovanem The Voodoo Crypt, so se v treh dneh zvrstili nastopi skupin Henry’s funeral shoe, Vince Ray and the Boneshakers, Pussycat & The Dirty Johnsons, Empress of Fur in ostalih. Najvec pozornosti so pritegnili glavni nastopajoci prvega vecera, americani Fun Lovin Criminals. Malce starejsi bralci se jih boste najverjetneje spomnili po hitu Scooby Snacks, ki vsebuje izseke iz filmov Quentina Tarantina, Pulp Fiction in Reservoir Dogs.

IMGP0253
© Uranian Willy.

Poleg visokega stevila je konvencija postregla tudi z zavidljivo kvaliteto sodelujocih mojstrov tetoviranja. Imena kot so Ami James (Love Hate Tattoo Studio – Miami, Florida, ZDA; mnogim najbolj poznan kot zvezda TV oddaje Miami Ink), Alex de Pase (Italija), Robert Hernandez (Spanija), Matteo Pasqualin (Italija), Jee Sayalero (Spanija), Moni Marino (Avstrija), Chris Garver (Tatoo studio Invisible NYC, ZDA, zvezda TV oddaje NY Ink), Matt Jordan (Nova Zelandija), Domantas Parvainis (Litva), Remis Cizauskas (Irska), Tony Salgado (ZDA), Todd Noble (ZDA), Ivana Belakova (ZDA), Benjamin Laukis (Avstralija), Boris (Madzarska), japonca Horikazu in Kazuyoshi, ki nadaljujeta tradicijo verjetno najbolj znane japonske druzine mojstrov tetoviranja Horiyoshi,  Miguel Bohigues (Spanija) in ostali ljubitelja tovrstne umetnosti  tezko pustijo ravnodusnega. Ze samo opazovanje takih mojstrov pri delu je nekaj posebnega, ko pa lahko vidis, kako na telesih nastajajo prave umetnine, ostanes brez besed.

IMGP0139
© Uranian Willy.

Za vse, ki si boste morda zazeleli delcek tovrstne umetnosti tudi na svoji kozi, pa se podatek, da bo jubilejna, Deseta Londonska tattoo konvencija, naslednje leto od 26. do 29.septembra na isti lokaciji. Vsekakor vredna obiska.

Leave a Reply