Ragnaroek festival 2014!

Na Bavarskem, natancneje v mestu Lichtenfels, se bo 25.in 26.aprila odvijal festival poganskega metala z uradnim imenom Ragnaroek festival 2014.

Festival na sceni ni novo ime, saj z dokaj zvenecimi imeni nastopajocih vztraja na sceni ze od leta 2003. Zacetki so bili tudi za njih precej tezki, vendar pa jim je v vseh teh letih uspelo nabrati ze kar nekaj zvenecih imen; Ensiferum, Haggard, Gorgoroth, Enslaved in ostali…

IMGP6850-688x460
Ragnaroek festival, 2010.

Kot ze omenjeno, letos se bo festival, odvijal v Stadhalle Lictenfels. Line-up je dokaj raznolik in pravsenj za ljubitelje poganskega metala. Poleg headlinerjev, skupine Satyricon, se bodo zvrstili se mnogi znani izvajalci kot npr.Arkona, Borknagar, Finntroll, Imperium Dekadenz itd.

IMGP6860-688x460
Ragnaroek festival, 2010.

Na prizoriscu bo poskrbljeno tako za kampiranje, kot za solidno hrano in pijaco in stojnice, polne “vikinske” opreme, dovoljeno je tudi spanje v avtomobilih. Lokacija je dobro dostopna po nemskih avtocestah (brez omejitve hitrosti) in primerna tudi za dopoldanske obiske okoliskih vecjih krajev npr.Regensburg, Nurenberg itd. Ekipa UW se je festivala udelezila v letu 2010 in informacije so podane iz prve roke; festival je dobro organiziran, okolica prijetna, prenocitve so cenovno solidne.

Na spletni strani, tudi v anglescini, so dostopni vsi podatki o lokaciji, do’s and don’ts in aktualni line-up. Vredno obiska.

 

Tagged with:

Leave a Reply