Rock in Idro, Bologna, Italija

Slabe stiri ure voznje od Ljubljane, v italjanski Bologni, bo konec maja in v zacetku junija potekal eden vecjih festivalov v nasi blizini – Rock in Idro.

Festival se vraca v svoji sestri razlicici in se za to priloznost seli v Areno Joe Strummer – Paco Nord. Festival bo potekal od 30.maja do 2.junija.

Na festivalu se bodo v stirih dneh, kar je zavidljiv obseg za zacetek evropskega festivalskega obdobja, zvrstili mnogi znani izvajalci. Prvi dan festivala, 30.maja bodo oder zavzeli izvajalci elektronske glasbe, z Fatboy Slim, Dmitri Vegas & Like Mike, Dead Headz + TFJ itd. V klubu Estragon bo organiziran tudi afterparty z Maxim (The Prodigy) DJ Set.

IMGP1108

V soboto, 31.maja bodo na svoj racun prisli obozevalci punka, saj bodo oder zavzeli punk rock izvajalci; The Pogues, Ska-P, Gogol Bordello, Millencolin, Pennywise etc.

Nedelja, 1.junija ponuja za marsikoga festivalski vrh, saj se bodo predstavili Iron Maiden, Alter Bridge, Opeth, Extrema in se mnogi drugi. Za Iron Maiden bo to edini koncertni nastop v Italiji na njihovi poletni turneji.

Iron Maiden
Photo credit_Iron Maiden FB page

Rock im Idro 2014 se bo uradno zakljucil v ponedeljek, 2.junija z indie izvajalci Queens of the Stone Age, The Pixies, Manic Street Preachers itd.

The Pixies
The Pixies, Photo credit_The Pixies FB page

Festival, ki po svoji raznolikosti ponuja nekaj za vsak, se tako zahteven glasbeni okus, je vsekakor vreden obiska. In samo se v opozorilo; vstopnice Pit package so ze razprodane.

 

Tagged with:

Leave a Reply