Satyricon & Chthonic @Wien, Austria

December 1st, 2013 @Arena Wien, Wien

Satyricon, legende norveskega black metala, z legendarnima clanoma, Frostom in Satyrom, se bodo prvega decembra skupaj s skupino Chthonic (ki jo imajo mnogi za nesporno metal senzacijo iz Tajvana) predstavili na Dunaju, v Avstriji.

Satyricon, skupina ustanovljena daljnega leta 1991, je v svojih prvih treh albumih postavila stebre norveskega black metal zvoka, je tudi prva norveska black metal zasedba, ki je podpisala sodelovanje z eno najvecjih zalozniskih his na svetu, EMI music. Tako kot marsikatera skupina, se je tudi Satyricon spopadal z menjavami clanov, mnogi pa si pod imenom Satyricon predstavljajo kultna clana, bobnarja Frost-a (Kjetil-Vidar Haraldstad)in vokalista Satyr-a (Sigurd Wongraven; tudi kitara, klaviature,..). Skupina je septembra izdala svoj osmi studijski album, z “self-titled” naslovom – Satyricon. Na turneji bodo v skupini sodelovali se kitarist Steinar “Azarak” Gundersen, Gildas Le Pape na ritem kitari, basist  Anders Odden in klaviaturist Anders Hunstad.

Satyricon album
Photo credit_Satyricon FB page

Za svoj main support turneje Satyricon UK, Europe and Scandinavian tour, ki bo potekala od 7.11. do 20.decembra so zdruzili moci s skupino iz Tajvana, Chthonic. Skupina je nastala leta 1995 in je izdala svoj sedmi studijski album Bu-Tik v maju 2013. Vsi clani skupine so umetniki in politicni aktivisti; pevec Freddy Lim je med drugim tudi predsednik Tajvanske podruznice Amnesty International. Poleg tega, da se v skladbah cuti vpliv tracicionalne glasbe iz Tajvana, zgodobine in mitologije, uporabljajo na nastopih tudi klasicni kitajski instrument erhu.

Za prave ljubitelje tradicionalnega metala vsekakor dogodek, ki se ga je vredno udeleziti.

 

Tagged with:

Leave a Reply